I LIKE DESIGN STUDIO
IN29 HOUSE

Located at Soi Intamara 29, Sutthisarnwinitchai Road, Bangkok. It’s a home of Laochariyakul Family that has been left unoccupied and uninhabitable about 10 years ago because the incorrect construction from contractor who abandoned the work. At that time parents intended to build a house for their children to live together. Since then until now, their son required to build his own family. According the house needs to be changed following the present context and lifestyle.

Based on the context of existing. Feel the intention to make a home for their children. Material and classic home style inspired by parent’s passion. There were also Thai traditional house existing in the same site. The father is a wooden lover. While his son prefer modern style house.

It will cause irrelevant connections in the same area. Concept of design, façade of building keep the main shape, form, rhythm of column, groove pattern from original building. By reducing some classical details, removing the front and top eaves then adding new material such as glasses and wall stone to be more modern. Interior space has been developed for effective usability. Previous building were divided into separate rooms connected by corridors. Designer emphasized open plan space to connect living area at each point of the house for comfortable daily life.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri , Adisak Thongsatit
Landscape Architect : Adisak Thongsatit
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

IN29 HOUSE

Located at Soi Intamara 29, Sutthisarnwinitchai Road, Bangkok. It’s a home of Laochariyakul Family that has been left unoccupied and uninhabitable about 10 years ago because the incorrect construction from contractor who abandoned the work. At that time parents intended to build a house for their children to live together. Since then until now, their son required to build his own family. According the house needs to be changed following the present context and lifestyle.

Based on the context of existing. Feel the intention to make a home for their children. Material and classic home style inspired by parent’s passion. There were also Thai traditional house existing in the same site. The father is a wooden lover. While his son prefer modern style house.

It will cause irrelevant connections in the same area. Concept of design, façade of building keep the main shape, form, rhythm of column, groove pattern from original building. By reducing some classical details, removing the front and top eaves then adding new material such as glasses and wall stone to be more modern. Interior space has been developed for effective usability. Previous building were divided into separate rooms connected by corridors. Designer emphasized open plan space to connect living area at each point of the house for comfortable daily life.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri , Adisak Thongsatit
Landscape Architect : Adisak Thongsatit
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul