I LIKE DESIGN STUDIO
FARMSUP

This place represents the beginning of a partner’s dream who want to live a simple life, escape from the monotony of the city. Aiming to live their life by their own produce food, manage waste, live slowly, life sufficiently, easy and comfortable without following the trend of capitalism. Creating simple daily happiness in life by surrounding contexts.

This house is tiny. The total construction area is only 100 sq. m. which is designed to be a living room, pantry, bathroom and external storage on the ground floor. Living room was designed as a glass door to open view to farm. The mezzanine was designed as a bedroom which opens view to the double volume space connected to the living room at the ground floor. The bedroom has a long narrow window, placed across the north-south wind direction. This narrow window is made to create privacy but still able to receive a natural wind. The spaces in this house was designed to be the smallest size only the right things can fit into.

Layout, House is placed on the island platform in the middle of fish pond. When water filled the pond during rainy season, the house looks like it’s floating on the water surrounded by vegetable and fruit plots. House owner has supervised construction work and built this house, grow vegetable and fruits, raise fish, manage waste systems, they did all of these things by themselves. They gradually built this place with appreciation in the value of natural on earth. They can absorb and stay warmly in what they called “A place of happiness dream”

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri , Siraprapa Prasompan
Interior Architect : ChaleeyaDESIGN Co.,Ltd
Landscape Architect : -
Structural Engineer : -
System Engineer : -
Photograph : Soopakorn Srisakul

WCRP HOUSE

Located at Watcharapol Soi 3, Chonchop Thantawat Village.
The client has been living in this village with parents since he was young. When the family extentes, he want to build new house on a new land.

This house was larger than before for accommodating and supporting new family members. The Layout of the building has been designed following the wind’s direction. As in front of the land is heading south, and the natural wind of Thailand is mostly come from the south. Designer therefore placed the longitudinal building to block the wind’s direction and placed the building close to back side of the land. Intentionally left wide green area in front of building to open the view and be a part of outdoor activities.

The wide green area was connected to the swimming pool, poolside terrace and outdoor activity area. All areas were prepared for children, grandchildren, grandparents or friends to do activities together.

The first floor of the house consisted of living room, dining room and pantry for preparing food which connected to the poolside terrace for supporting outdoor activities. There were home theater room and one bedroom on the first floor for guest. It could be a bedroom for client’s parents in the future. The second floor, there were two large master bedrooms for client and his parents and also one medium bedroom in the middle of the house for his sister. At middle of the building, there was an open space connecting areas from second floor corridor to the fist to bring in fresh air for good ventilation. All areas of this house could take advantage of natural winds.

 

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Petchusa Kuwattanapasiri
Landscape Architect : Adisak Thongsatit
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

N24 HOUSE

The project started from the idea that the owner is looking for more living space in the future and existing home with parent may not able to answer. After he is looking back through time,
the old house that the owner growth up and belong to his parent is not yet sold, locate in the same village, and surrounding with good neighbor. That is where the project begins. The old house is one and half duplex with the mixed between wood and concrete, facing down south and having good air circulation throughout the entire house. He decided to fresh start the project by removes the existing house and start his passion from the ground up. The first request he brief to the architecture is best possible air circulation, and the second request is he love to see 45 degrees rooftop because the design speak out the harmony between modern and Thai design in his view.

After providing both concepts the architect tone down the rooftop design by split the house into 2 modules in order to create a better mass of 45 degrees rooftop. The rooftop of the left module reflects modern design with flat rooftop, and the right module covers with 45 degrees rooftop design. The idea helps overall design of the house and reflect stacking of mass and better shape of the house.

View is another matter of the design. Location of the house is surrounding with 30 years old houses, and not many angles for good views. The architect solved this matter by creates small open spaces in a few zones inside the house in order to bring the light in from the top. This would bring shed of the sun during the day and privacy over the night. Another highlight area of the home is living and dining room which is the largest space of the house with the maximum possible view surrounding with outdoor garden and garage. One of the owner passions is to collect vintage cars and he would please to look at the cars from the living room. Thus, the architect created vintage car view from the living area for him for his personal enjoyment. That is the begin story and concept to bring this compact house to home.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri , Unnop Tupwong
Interior Architect : -
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

MP HOUSE

This house is located at Chuan Chuen Park Ville Village, Kanchanaphisek Road. The landused to be an old house of the owner who had lived with their parents until they grown up. The owner decided to demolish all the old house and build their new one to support the family in the future. The main requirement of owner was they want a small house. Each room is designed to be compact area. The void or windows around the house were not much because they do not want external heat entering the house. Still feeling high privacy but good ventilation as well. The house is designed to divide the area into 2 parts. Part 1 is the residence of the owner, consisting of living room, dining room, pantry and Thai kitchen on the 1st floor. Master bedroom, kid bedroom, working room and music room on the 2nd floor. Part 2 is prepared for parents or guests who visited. This part is separated from a house and can be connected by common area.

According to the requirement that the owner wants to cut off the external context. Designer therefore created an enclosed space and view inside by putting tree and pond, open top roof space, allow rain and air to flow through this enclosed area to create a natural atmosphere in middle of the house. Creating circulation inside the house to be able to see “Natural court” from every room The area outdoor has a terrace for family relaxing activities. This area can be connected living room and kid room. There is floating steel staircase that can walk up to connect to the garden and balcony above. 2nd floor garden and deck designed with emphasis on privacy, designed to be a high wall enclosed space cut off with external environment, leave only the tree, the seats and the sky. This area is prepared beside the Master bedroom for living at night, watching the stars and resting the eyes from fatigue.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Petchusa Kuwattanapasiri
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

KHAOYAI HOUSE

The Khaoyai House is located at Pak Chong district, Nakhon Ratchasima province. Mr. Somsak Kaweesorasak - owner aims to build this house as a holiday house and a place for long stay after retirement.

The location of this project is surrounded by mountains. Architect focuses on function planning for the best view. The Khaoyai House has two-stories with full function on the 1st floor living room, dining room, pantry, outdoor kitchen for party and guest room. the 2nd floor : Master bedroom , Daughter bedroom and Family room. At first phase, the homeowner may not live on regular basis. Architect choose materials that are easy for maintenance, such as, Pattern expose concrete wall on first floor and Pattern brick wall on second floor. Architect creates open space at the back of house for activity area. There are swimming pool and large terrace in order to connect the owner’s space and guest area. Mountain scenic view can be seen behind the house closely. This green area is also created good ventilation through the house.

At Front elevation, Architect creates large terrace area connected to the family room on the 2nd floor, which is shelled by glass windows and can sense the mountain view in front of the house. Spiral staircase connected the 2nd floor and ground floor activity area together. The alignment of the house is 20 degrees compare with road baseline for merging the best mountain view together.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : -
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : -
Photograph : Soopakorn Srisakul

FARMSUP
WCRP HOUSE
N24 HOUSE
MP HOUSE
KHAOYAI HOUSE