I LIKE DESIGN STUDIO
ILDS OFFICE

This project is a renovation of 30 years old townhouse to be a small office with limit budget. The original building is extended full area. The designer demolishes all additional spaces, rearrange function and make 2 parking lots at the front.

Inside space on the 1st floor is prepared to be working area. It is an open plan for easy relocation or expansion of space. Besides, it is connecting to a pantry with a small outdoor resting area. There is a bathroom under the stair for the most efficiency space. The 2nd floor area is for manager’s room and storage. There is a private garden in outdoor area. Wood slats is used for blocking unattractive view outside.

The decorative made with simple materials. The outside façade made from expanded metal to be able to see through the original building and to harmonize with the neighboring context. Wood slats panel is an artificial wood. The interior space on the 2nd floor used to be a wooden structure, which were dismantled and replaced by steel structure. The 1st floor ceiling was canceled in order to get more floor-to-ceiling height. The beam shows the concrete texture according to the original condition. PU self-leveling flooring system is used on the ground floor.


Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
Photographs : Soopakorn Srisakul

EXION WORKSHOPS

Located at Mapthraputh district, Rayong province which most of the area are factory site. By having industrial estate and divided out into external land. Exion Workshops is the factory located at outside of industrial estate by the surrounding environment is clear, consist of some agriculture zones and residences.

The architect received a task from project owner to do a Layout. The project wanted to determine the size of factory building or operation building which consist of 24 meters width and 48 meters depth. It is the standard of factory to reduce construction cost and is the most suitable size for the operation. The architect then selected to fit as much building as possible which will use to build in near future. The plan area, architect placed 3 operation buildings by leaving the front area for parking lot and office and prepare the backside of the project for the accommodation of some workers.

For the first floor of office building will be reception, designed to be in front next to parking section to allow visitors inside the building. Coming inside will be a stairs hall which connect the operation area and second floor office. Stairs hall’s partition built up from glass to allow the vision through trees. The stairs inside building are steel structure emphasized in porosity in order to be eyeresting area for the staffs while contacting with different sections inside the building. The second floors area are prepared to be office area, consist of manager room, conference room, and staff room. The front and back partition are open vision with huge glass to allow vision for the front tree and views of main tree of the projects behind. The workshop was prepared to be standard factory upon the need of project’s owner. Without air-conditioning system by focusing on height in order to provide the convenience in operation and to cool the heat from the roof.

The shape of the buildings, architects emphasize in the office segment which need to be contrast with all of the factory building behind. By designing the building to look pop and float from the factory building in order to look like the same piece. Furthermore, it used the factory building as a background only. Using the steel structure to create a box form. The glass box floating out of the frame of the box form to emphasize the vision of second floor office as a main building of the project.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

EXION OFFICE

Located on Soi Prasert Manukitch 25, Bangkok. The project’s surrounding land use is mostly wasteland and dwelling area. The opposite land is a Body Repair & Maintenance Car Garage. Adjacent to the site are cement plant and wasteland. The land plot has two deeds, with one being a square shape and the other a trapezoid shape. The frontage faces towards the west. With Thailand’s tropical climate, design challenge may derive especially with glass or translucent materials.

The Project owner required usable area of approximately 4,000 square meters consisting office and reception lounge. The materials of this project are simple and easy to maintain. The designer allocate the space by arranging usable area of the building according to project owner’s needs. The project’s ground floor is designated to be parking space and MEP room.

The building’s massing is separated into two large blocks in order to create a central court landscape for the views. To provide shades at the project, the designer has emphasized on utilizing green space.

The west and east walls of the building have been designed as solid concrete to block heat from entering the building. On the other side, the northern and southern walls have no concern over heated, and therefore have been designed using glass façade to maximize the views. The entrance walls have been designed bring the main approach into sight. Additionally, the fitness room on upper floor features a high level city view.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : Pisit Kaosangthong
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

ILDS OFFICE
EXION WORKSHOPS
EXION OFFICE