I LIKE DESIGN STUDIO
NOBLE GEO HOUSE

This second hand house renovation project is located in an old village about 10 years old. It is a housing project that is quite outstanding from other similar types of village which emphasizes the atmosphere of trees and simple geometric house form. The house is in a dilapidated condition inside the land area approximately 89 sq. wa. There are 2 to 3 big trees around the house. The homeowner would like to expand the area and adjust the new interior function to match their lifestyles.

Expansion 1, Parking area. The owner of the house loves and collects many cars. The designer therefore expands additional parking area. Using the garage door as an entry exit. Then connect this space to the entrance of the house on the 1st floor and shoe storage, living dining area, including pantry area as well. It is a common area of this house opening the view to the surrounding garden. The pantry is connected to the Expansion 2. It is a Thai kitchen and laundry area at the back of the house. Expansion 3 connects to the common area which is prepared for bedroom in the future. The staircase to 2nd floor at the patio opens a large window to the trees. In the middle of the house is a library room that spread out into 2 Master Bedrooms left and right wing of the house, it can also open view to the trees and large balcony outside to get close to nature.

Exterior design with the simplicity of the original. The designer chose to cut off the eaves of the roof to equal to the wall line and cut off the balcony to emphasize the geometry form more prominently. The bedroom extension is placed on the empty area, by dividing this area into two parts to create an enclosed garden space. Pull out the bedroom extension from the main house to increase the perspective connecting of the gardens and increase the ventilation too. The exterior designed to be simple in accordance with the context neighbors. But there are still more modern differences. The interior is decorated simply, few pieces reflect the identity of the owner.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri 
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri, Petchusa Kuwattanapasiri
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul

NOBLE GEO HOUSE

This second hand house renovation project is located in an old village about 10 years old. It is a housing project that is quite outstanding from other similar types of village which emphasizes the atmosphere of trees and simple geometric house form. The house is in a dilapidated condition inside the land area approximately 89 sq. wa. There are 2 to 3 big trees around the house. The homeowner would like to expand the area and adjust the new interior function to match their lifestyles.

Expansion 1, Parking area. The owner of the house loves and collects many cars. The designer therefore expands additional parking area. Using the garage door as an entry exit. Then connect this space to the entrance of the house on the 1st floor and shoe storage, living dining area, including pantry area as well. It is a common area of this house opening the view to the surrounding garden. The pantry is connected to the Expansion 2. It is a Thai kitchen and laundry area at the back of the house. Expansion 3 connects to the common area which is prepared for bedroom in the future. The staircase to 2nd floor at the patio opens a large window to the trees. In the middle of the house is a library room that spread out into 2 Master Bedrooms left and right wing of the house, it can also open view to the trees and large balcony outside to get close to nature.

Exterior design with the simplicity of the original. The designer chose to cut off the eaves of the roof to equal to the wall line and cut off the balcony to emphasize the geometry form more prominently. The bedroom extension is placed on the empty area, by dividing this area into two parts to create an enclosed garden space. Pull out the bedroom extension from the main house to increase the perspective connecting of the gardens and increase the ventilation too. The exterior designed to be simple in accordance with the context neighbors. But there are still more modern differences. The interior is decorated simply, few pieces reflect the identity of the owner.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri 
Interior Architect : Narucha Kuwattanapasiri, Petchusa Kuwattanapasiri
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
System Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co.,Ltd
Photograph : Soopakorn Srisakul