I LIKE DESIGN STUDIO
KHAOYAI HOUSE

The Khaoyai House is located at Pak Chong district, Nakhon Ratchasima province. Mr. Somsak Kaweesorasak - owner aims to build this house as a holiday house and a place for long stay after retirement.

The location of this project is surrounded by mountains. Architect focuses on function planning for the best view. The Khaoyai House has two-stories with full function on the 1st floor living room, dining room, pantry, outdoor kitchen for party and guest room. the 2nd floor : Master bedroom , Daughter bedroom and Family room. At first phase, the homeowner may not live on regular basis. Architect choose materials that are easy for maintenance, such as, Pattern expose concrete wall on first floor and Pattern brick wall on second floor. Architect creates open space at the back of house for activity area. There are swimming pool and large terrace in order to connect the owner’s space and guest area. Mountain scenic view can be seen behind the house closely. This green area is also created good ventilation through the house.

At Front elevation, Architect creates large terrace area connected to the family room on the 2nd floor, which is shelled by glass windows and can sense the mountain view in front of the house. Spiral staircase connected the 2nd floor and ground floor activity area together. The alignment of the house is 20 degrees compare with road baseline for merging the best mountain view together.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : -
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : -
Photograph : Soopakorn Srisakul

KHAOYAI HOUSE

The Khaoyai House is located at Pak Chong district, Nakhon Ratchasima province. Mr. Somsak Kaweesorasak - owner aims to build this house as a holiday house and a place for long stay after retirement.

The location of this project is surrounded by mountains. Architect focuses on function planning for the best view. The Khaoyai House has two-stories with full function on the 1st floor living room, dining room, pantry, outdoor kitchen for party and guest room. the 2nd floor : Master bedroom , Daughter bedroom and Family room. At first phase, the homeowner may not live on regular basis. Architect choose materials that are easy for maintenance, such as, Pattern expose concrete wall on first floor and Pattern brick wall on second floor. Architect creates open space at the back of house for activity area. There are swimming pool and large terrace in order to connect the owner’s space and guest area. Mountain scenic view can be seen behind the house closely. This green area is also created good ventilation through the house.

At Front elevation, Architect creates large terrace area connected to the family room on the 2nd floor, which is shelled by glass windows and can sense the mountain view in front of the house. Spiral staircase connected the 2nd floor and ground floor activity area together. The alignment of the house is 20 degrees compare with road baseline for merging the best mountain view together.

Design Team : Narucha Kuwattanapasiri
Interior Architect : -
Landscape Architect : -
Structural Engineer : Kor-It Structural Design and Construction Co., Ltd
System Engineer : -
Photograph : Soopakorn Srisakul